İnstagram

 Instagram (gayri resmi olarak IG veya Insta olarak da bilinir)[12] Facebook, Inc.'e ait bir Amerikan fotoğraf ve video paylaşım sosyal ağ hizmetidir. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından oluşturuldu ve Ekim 2010'da yalnızca iOS'ta başlatıldı. Android cihazlar için bir yıl ve 6 ay sonra, Nisan 2012'de bir sürüm yayınlandı, ardından Kasım 2012'de özelliklerle sınırlı bir web sitesi arayüzü ve sırasıyla Nisan 2016 ve Ekim 2016'da Windows 10 Mobile ve Windows 10 için uygulamalar yayınlandı. Uygulama, kullanıcıların hizmete çeşitli filtrelerle düzenlenebilen, etiketler ve konum bilgileriyle düzenlenebilen fotoğraf ve video yüklemelerine olanak tanır. Bir hesabın gönderileri herkese açık olarak veya önceden onaylanmış takipçilerle paylaşılabilir. Kullanıcılar, diğer kullanıcıların içeriğine etiketlere ve konumlara göre göz atabilir ve trend olan içeriği görüntüleyebilir.


Hizmet başlangıçta yalnızca içeriğin kare (1:1) en boy oranında çerçevelenmesine izin vererek ayırt edildi, ancak bu kısıtlamalar 2015'te hafifletildi. Hizmet ayrıca mesajlaşma özellikleri, tek bir gönderiye birden fazla resim veya video ekleme yeteneği ekledi. , ve ana rakibi Snapchat'e benzeyen "Hikayeler"in yanı sıra, kullanıcıların fotoğraf ve videoları bir


Instagram (IG veya Insta olarak da bilinir), Facebook, Inc.'e ait bir fotoğraf ve video paylaşım sosyal ağ hizmetidir. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından oluşturuldu ve Ekim 2010'da yalnızca iOS'ta kullanıma sunuldu. Bir buçuk yıl sonra Nisan 2012'de Android cihazlar için bir sürüm yayınlandı, ardından Kasım 2012'de özelliklerle sınırlı bir web sitesi arayüzü ve sırasıyla Nisan 2016 ve Ekim 2016'da Windows 10 Mobile ve Windows 10 için uygulamalar yayınlandı.


Uygulama, kullanıcıların hizmete çeşitli filtrelerle düzenlenebilen, etiketler ve konum bilgileriyle düzenlenebilen fotoğraf ve video yüklemelerine olanak tanır. Bir hesabın gönderileri herkese açık olarak veya önceden onaylanmış takipçilerle paylaşılabilir. Kullanıcılar, diğer kullanıcıların içeriğine etiketlere ve konumlara göre göz atabilir ve trend olan içeriği görüntüleyebilir. Kullanıcılar fotoğrafları beğenebilir ve içeriklerini bir beslemeye eklemek için diğer kullanıcıları takip edebilir.


Hizmet başlangıçta yalnızca içeriğin 640 piksel (şimdi 1080) kare en-boy oranında çerçevelenmesine izin vermesiyle ayırt edildi, ancak bu kısıtlamalar 2015'te hafifletildi. Hizmet ayrıca mesajlaşma özellikleri, yani bir dosyaya birden fazla resim veya video ekleme yeteneği ekledi. tek gönderi ve ana rakibi Snapchat'e benzeyen "Hikayeler", kullanıcıların her gönderiyle birlikte fotoğraf ve videoları sıralı bir beslemeye göndermesine olanak tanır.


Instagram, kullanıcılarının fotoğraf ve video çekmesine ve bunları uygulamada ve ayrıca çeşitli diğer sosyal ağ platformları aracılığıyla herkese açık veya özel olarak paylaşmasına olanak tanıyan çevrimiçi bir mobil fotoğraf paylaşım, video paylaşım ve sosyal ağ hizmetidir. Facebook, Twitter, Tumblr ve Flickr gibi.


Başlangıçta ayırt edici bir özellik, fotoğrafları tipik olarak mobil cihaz kameraları tarafından kullanılan 4:3 en boy oranının aksine, Kodak Instamatic ve Polaroid SX-70 görüntülerine benzer bir kare şekliyle sınırlandırmasıydı. Ağustos 2015'te, mobil cihazlar için 7.5 sürümü yayınlandı ve kullanıcıların herhangi bir en-boy oranında yakalanan medyayı yüklemelerine izin verdi. Kullanıcılar ayrıca görüntülerine dijital filtreler uygulayabilir. Instagram videoları için maksimum süre 15 saniyedir.

İnstagram Gizli Hesap Görme 2022

Fotoğraf paylaşmayı seviyorsanız, Instagram sizin için mükemmel bir sosyal medya platformudur.


Instagram, kullanıcıların hayatlarından fotoğraflar ve videolar paylaşmasına, başlıklar eklemesine, filtreleri düzenlemesine, ayarları düzenlemesine, başkalarıyla etkileşime girmesine, keşfetmesine ve sürünmesine ve çok daha fazlasına olanak tanıyan bir sosyal medya uygulamasıdır. bunalımamak için tekrar yapın!


İster yeni başlayan ister Instagram'da profesyonel olun, Instagram oyununuzu bir sonraki seviyeye taşıyabilecek birçok püf noktası var.


Bu kılavuzda şunları ele alacağız:


- Instagram ne için kullanılır?


- Instagram nasıl kullanılır


- Instagram Hikayesi nasıl oluşturulur


- Instagram'daki diğer popüler özellikler nasıl kullanılır?


- Instagram deneyiminizden en iyi şekilde nasıl yararlanabilirsiniz?

İlk görsel paylaşım sosyal ağı olan Instagram, erişimlerini genişletmek isteyen etkileyiciler ve markalar için başvurulan bir platform haline geldi.


Aralık 2018'de Instagram, dünya çapında bir milyardan fazla aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu bildirdi.


Uygulamanın popülaritesi, Pinterest ve Snapchat dahil olmak üzere bir dizi başka sosyal ağa ilham verdi.


Instagram'ın kurucuları daha önce Burbn adında benzer bir fotoğraf paylaşım sitesi kurmuşlardı, ancak 2010'da bir Apple ürününün piyasaya sürülmesinden sonra mobil cihazlara odaklanmak için döndüler.


Ekim 2010'da Instagram olarak piyasaya sürüldü ve kullanıcıların fotoğrafları filtrelerle düzenlemelerine ve çevrimiçi paylaşmalarına izin vererek hızla popülerlik kazandı.


Facebook, 2012'de Instagram'ı 1 milyar dolara satın aldı. Para Kazandıran Oyunlar

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnternetten Para Kazanma